Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta

Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta

2 Dec 2022 News

Tucked in a former Indian restaurant in a premium shopping mall in Saket, Delhi, ‘Rosie and Tillie’ is a joint venture of millennial business owners, Vicky Mandal and chef Anukriti Anand. Designed by local architecture design and interior studio Renesa, the restaurant's inspiration for its vision emerges from providing guests with an iconic hospitality venue that is symbolic of the intersection of day brunch and cocktail bar. 

photo_credit Niveditaa Gupta
Niveditaa Gupta

The cafe expounds on the dichotomy of a woman referred to as Rosie in the morning and Tillie in the evening, two evolving entities who infuse the place with their binary yet coexistent character. 

photo_credit Niveditaa Gupta
Niveditaa Gupta

A sculptural spine streamlines the interiors spatially and metaphorically, dividing them into two symmetrical halves, yet binding the distinct features into one. 

photo_credit Niveditaa Gupta
Niveditaa Gupta

Featuring a striking palette of white terrazzo, rusty terracotta and curvilinear design motifs, the floor's perimeter is lined with curved nooks that enable dining in intimate groups, lit up by bespoke lightings serving as artful installations in their own right.

photo_credit Niveditaa Gupta
Niveditaa Gupta

An outdoor seating, showing the same colour palette and materials as the interiors, invites the customers inside. Upon entering, a row of rust-coloured and velvety white booths with plush seating that flows through the middle of the space, greets the guests. 

photo_credit Niveditaa Gupta
Niveditaa Gupta

While one half of the restaurant showcases earthy red flooring and pale terrazzo-coated walls, the other part adorns in opposite colours. A series of suspended metal lights, giving an industrial look, span the length of the dining space, connecting the two sides. 

photo_credit Niveditaa Gupta
Niveditaa Gupta

Therefore, the materiality, textures and lighting of the design beautifully embrace its patrons in a unique experience of a daytime cafe and moody evening lounge under one roof.

Related Content
Latest News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More

10 living rooms where white sofas take centre stage
23 Jan 2023 Specification
10 living rooms where white sofas take centre stage

In a conversation about living rooms, it is a safe bet that a sofa is the first thing that pops up i... More

Featured Products
Featured Projects